לתכנן, לעצב ולאהוב – ידיעות מודיעין

לתכנן, לעצב ולאהוב: טלילה ועקנין מובילה חשיבה חדשה בתחום עיצוב הפנים

טלילה, בעלת העסק "טלילה בעיצובים", מלמדת גם את ציבור הגיל השלישי איך מצליחים ליצור שינוי ענק, גם בעזרת עיצוב מחדש של חלל אחד, ומגלה את הסוד המקצועי שלה: "צריך המון הקשבה, סבלנות ואמפטיה כדי להבין את הלקוחות"

"הדרך בה מבנה מעוצב, משפיעה על האנשים שגרים בו וההיפך", טוענת טלילה ועקנין, ובעלת משרד לתכנון ועיצוב פנים בשם "טלילה בעיצובים". 

חלל ללא קו ברור יכול ליצור אי שקט וחוסר הרמוניה בקרב מי שחי בו.

מתברר כי וינסטון צ'רצ'יל, ראש הממשלה האגדי של בריטניה אמר בעבר "קודם אנו מעצבים את ביתנו. בהמשך, הבית שלנו מעצב אותנו", אבל הרבה לפניו, חז"ל אמרו במסכת ברכות: "דירה נאה – מרחיבה דעתו של אדם". 

"כבר כילדה גזרתי תמונות של בתים וחפצים נאים והדבקתי בתוך מחברת", היא מספרת. במקביל להריון הילד האחרון ("זכיתי בשלושה מופלאים", היא מדגישה בחיוך), השלימה ב-2002  שלוש שנים  של לימודי עיצוב פנים.

"לאורך השנים הייתי מורה לאמנות, מפיקת תערוכות וגם קופירייטרית, אבל האהבה לעיצוב בערה בי". היא אומרת, "לכאורה אפשר לחשוב שבזבזתי הרבה שנים, עד שמצאתי את המקצוע שיועד לי, אבל כל מקצוע ועיסוק הביא איתו ידע ונסיון שמעשירים מאוד את העבודה, עבור לקוחותיי".

ב-2019, לאחר שנים של ניסיון בתחום הבניה הפרטית, היא עיצבה משרד עורכי דין וקטפה עליו את תואר "מעצבת השנה בתחום המשרדים" ממגזין "בניין ודיור".

"בכל פרוייקט, אני לומדת וחוקרת את הסגנון המתבקש, החומרים והדרישות המקצועיות על מנת לחבר בין דרישות הלקוח, וביצוע מקצועי ומדוייק".

*

הבנתי שיש לך מומחיות מיוחדת בעיצוב עבור הגיל השלישי??

"כיום עם הפסקת העבודה ויציאה לפנסיה, אין צורך להיות יותר מוגבל לאזור העבודה, אלא להעדיף אזור מגורים לפי נוחות. קרוב יותר למרכזי קניות, בילוי ומרפא, קרבה לחברים ולקהילה.  יש שיעדיפו להתקרב לבני משפחה בגלל הרצון לעזור עם הנכדים או בגלל סיבות בריאותיות". אני פה ללוות אותם בשינויים האלה

אז מה פנסיונרים צריכים לעשות עם חדרי הילדים שהתרוקנו?

"בחלק מהמקרים מבצעים התאמה מחדש לתחביבים ולצרכים המשתנים של בעלי הבית. מצד שני, לפעמים שנים אחרי שהילדים בגרו ועזבו את הבית, מגיעים הנכדים ויש ליצור עבורם חדרי אירוח יפים, ולא פחות מכך – בטוחים. כמובן שגם החלל הציבורי משתנה בהתאם – שולחן האוכל גדל בארוחות החג והשבת, וכמובן גם חדר הרחצה צריך לעבור התאמה ורענון.

"החשיבה צריכה להיות גם לטווח הארוך, על מנת לאפשר נוחות מקסימלית של בני הזוג, בכל תפקוד. והתפקיד שלי הוא לגרום לכולם, להרגיש הכי נוח ושהחלל המעוצב מותאם להם". 

*

איך עברת את תקופת הקורונה?

"הסגר הראשון היה הזדמנות להמציא את עצמי מחדש. ניצלתי את הזמן להרבה למידה מקצועית, התחלתי להרצות לקהל הרחב בנושאים רבים בתחום העיצוב. עברתי גם לייעץ און-ליין 

"אני מסתכלת על הקורונה גם מזווית של אדם מאמין, שמבין כי גם אם מאוד קשה, תמיד צריך להסתכל על כל מכשול או נפילה, כעל הזדמנות ללמוד ולצמוח, לכן פיתחתי חבילות מותאמות לצרכים החדשים שהקורונה כפתה עלינו". 

לדוגמא,

"במקום לעצב את כל הבית, בהשקעה עצומה, מחדשים חלל מרכזי. "אפשר לשנות סגנון או לחדש", אומרת טלילה, "ולשם כך יש חבילות שונות ומדוייקות, לפי הצורך. אפשר גם להעניק כמתנה לאנשים שאוהבים שעת ייעוץ שלי, או חבילה של מספר שעות, כדי ליצור מהפך בחדר אחד".

יש הבדלים בין הלקוחות?

"בוודאי – לאחד חשוב הסטטוס והמראה, לשני תחושת הביתיות, יש כאלה שישימו דגש על פונקציונליות ואחרים מדגישים את העלויות וזמן העבודה. התפקיד של תכנון נכון ועיצוב, לא מסתכם רק בהתאמה של החלל לצרכים השונים, אלא לשמש ביטוי לאישיות ולרצונות של לקוח".

אז איך את מצליחה להגשים ללקוחות את החלומות בהתאם למגבלות?

"קודם כל צריך המון הקשבה, סבלנות ואמפטיה כדי להבין את הלקוחות. לא רק לדעת מה הם רוצים, אלא גם להבין מה גרם להם לרצות לשנות. כאן נכנסים לפעולה היצירתיות והניסיון שלי. יחד עם הקשבה ותחקיר נכון יוצרים תוכנית עבודה שמאפשרת לכל לקוח להגשים חלומות".

 

טלילה בעיצובים – משרד לתכנון ועיצוב פנים" 

https://www.facebook.com/talilava

talilaindesign.com

 

דילוג לתוכן